
Semperna Festival Diraja Pahang 2010, Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah mencemar duli bagi membuat demonstrasi masakan istimewa iaitu puding raja di hadapan pelancong yang hadir di Rumah Budaya 1Malaysia, Menara Kuala Lumpur. Baginda juga merupakan Penaung Malaysia Chef Association.
Puding raja ini adalah merupakan makanan tradisi daerah Pekan. Antara bahan yang digunakan untuk membuat resepi istimewa ini ialah buah prun, gajus, urat emas, pisang dan minyak sapi. Hidangan ini juga disajikan buat pelancong yang hadir untuk dinikmati kelazatannya.
11 comments:
sedapnya..untung jd kerabat raja..
Kenali Sifat Aneh Wanita
Salam kunjungan dari patik.....
patik tidaklah pandai berbahasa istana..
maaf kalau terkasar bahasa...
puding itu sungguh sedap nampaknya...
=)
haaa urat emas mcm mane tuh.. hehe leh bg tau urat emas tu mcm mane boleh mkn kew... emmm nampak sedap dan menyelerakan la..
emm sedapnya... tp urat emas mcm mana tu pelik nie..
sedap ke??
wahh nmpak sedap....tp ade x resepi dia..nk try leh x????heheheeheheh
Nampak sedap..pecah selera btl,,,
macam sedap giler je...
Salam,
Tengku Puan Pahang ni memang gemar memasakkan. Orangnya pun Istimewa juga
Diraja, banyaknya maklumat tentang sultan, raja semua. Thanks for the info! Apa Nama Sebenar Artis Kita Ek?
tengok jer puding tue rasa menyelerakan...nampak sedap :)
Post a Comment